DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI YARIŞMA ŞARTNAMELERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI YARIŞMA ŞARTNAMELERİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Eylem Planı kapsamında ilimizdeki tüm resmi/özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerimize yönelik "ilkokul ve ortaokullar arası Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" ve "liseler arası Divan-ü Lügat 'it Türk Hakkında Özgün Deneme Yazma Yarışmaları" düzenlenmiştir.

Yarışma şartnameleri ektedir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

03.01.2024 51

öğrencileri katılabilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

1.                  Yarışmaya Malatya genelindeki resmi/özel tüm ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

2.                  “Dede Korkut Hikâyeleri ”nden hareketle yeni bir hikâye yazılacaktır. Eserlerin Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılması beklenmektedir.

3.                  Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

4.                  Eserler özgün, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olacaktır.

5.                  Eserlerin yazımında Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu esas alınacaktır.

6.                  Eserler en az 2 sayfa, en fazla 4 sayfa olmalıdır.

7.                  Eserler, bilgisayarda Word formatında, A4 boyutunda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralığıyla yazılacaktır.

8.                  Her öğrenci, yarışmaya bir (1) eserle katılabilecektir.

9.                  Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerine öğrenci ve okul bilgileri yazılmayacaktır.

10.              Yarışmaya katılacak öğrenciye ait bilgiler ve okul bilgileri, EK-1’de yer alan “Katılımcı Bilgi Formu”na yazılacaktır.

11.              Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler iptal edilecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

12.              Belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

13.              Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

14.              Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

15.              Eserlerin son teslim tarihine kadar resmi yazıyla DYS üzerinden ilgili birimlere gönderilmesi gerekmektedir.

16.              Başvuru yapılan eserin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.